© Popkema Steegman vof

U kunt het kopen bij managementboek.nl via deze link

U kunt ons artikel hier downloaden

A new cup of T

Onder redactie van Kees Verhaar, Martin Berk & Janet van den Bergh

5 september 2016 verscheen 'A new cup of T- social work in innovation', met daarin onder andere een artikel over 'nieuw vakmanschap in het sociale domein' van Yvette Paludanus en Arianne Steegman. Erik Gerritsen, secretaris-generaal van VWS, nam het eerste exemplaar in ontvangst en noemde het 'een boek, dat als je het gelezen hebt, je geen andere boeken meer hoeft te lezen. Een heel compleet document.' 

 

Het sociaal domein is volop in beweging. Bij veel instellingen en organisaties leidt dit tot grote uitdagingen voor onder meer hulpverleners, strategisch beleidsadviseurs, leidinggevenden en bestuurders. Hetzelfde geldt voor degenen die vanuit de gemeenten het sociaal domein aansturen. Al deze uitdagingen vertalen zich in eisen aan de competenties van die verschillende professionals.  

 

Is het T-profiel als combinatie van specialistische en generalistische competenties voldoende om ervoor te zorgen dat social-workprofessionals optimaal zijn toegerust om de transformatie van het sociaal domein te realiseren? Nee dus, zo laten de bijdragen aan dit boek zien!

Leer aan de hand van de auteurs méér over wat onder meer presentie, innoveren, morele oordeelsvorming, het werken met wethouders, omgaan met de regels en hun rek, burgerkracht en uw eigen passie betekenen voor social work in verandering.

Met deze handvatten kunnen de professionals de uitdagingen van het systeem in verandering tegemoet treden. De lessen uit dit boek helpen hen om een belangrijke stap te zetten in de richting van het persoonlijk meesterschap waarnaar ze in combinatie met een leven lang leren, werken reflecteren toe zouden moeten groeien.

 

Bijdragen in het boek

A new cup of T – social work in innovation is samengesteld onder redactie van Kees Verhaar, Martin Berk en Janet van den Bergh. De volgende auteurs leverden bijdragen: Judith Leest en Andries Baart, Albertine van Diepen, Eva Vriend, Boukje Keijzer, Edith van den Berg en Marco van Putten, Ellen Boschker, Arianne Steegman en Yvette Paludanus, Lenette Schuyt, Heleen Weening, Susanne Visser, José van Egmond en Marga de Goeij en Aletta Hekker, Mohamed el Mokaddem, Ineke Moerman en Leonard de Jong en Ruud Meij, Eric Verduyn en Karin Manuel en Martijn van Schaik.